Tuesday, August 11, 2009

Ayat-ayat Tersirat Seorang Perempuan.

1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi:
Siapa yang paling lawa? I ke,budak pompuan tu?



2.
Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?

Makna tersembunyi:
Jom pi makan. Lapar ni!



3.
Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.

Makna tersembunyi:
Belikanlah untuk I.



4.
Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.

Makna tersembunyi:
Tolong picit kepala.



5.
Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...

Makna tersembunyi:
Kita makan kat luar jelah.
Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.


6.
Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai bekawan saja.

Makna tersembunyi:
I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?



7.
Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla...

Makna tersembunyi:
Hish... I rasa macam minat sesangat kat you ar.Rasa macam
nak jadi awek you je.


8.
Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?

Makna tersembunyi:
Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan
aku.


9.
Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.

Makna tersembunyi:
Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang
seronok.


10.
Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu.
Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi:
Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil,aku tak kira!
Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu


kui..kui..kui

3 comments:

-eni- said...

hahahah~
betol la kan....
setiap ape yg dikata mmg ade yg tersirat...

Pakwe said...

Huh..mcm tu rupenye. Patut le kalo g winwdow shopping tu asyik kate "baju2 kat sini lawa2 la, ader sales lak tu". Mendalam sungguh maksud tersirat dia.

Aieyn said...

hehehhe.. so pas2 ni paham2 je la erk sayang... :p