Thursday, December 31, 2009

WELCOME 2010


hari ni last day for 2009. ape yang aku dah buat dalam tahun 2009 ni ek? banyak sangat suka, duka.. tapi taknak la listkan ape yang dah buat.. 365hari.. so many things.. bukan 1 day 1 thing only, rite? haha..
so we move to goals for 2010.. what are my aims?

ofkos la 1st skali nk kurus.. actually bukan kurus keding la.. juz nak kurangkan ape yang terlebih.. huhu.. and nak maintainkn berat antara 40-43kg je.. agak2 bleh x?? insyaAllah

2nd, aku kena cube menjadi pekerja yang berdedikasi.. banyak aktiviti telah dirancang.. dah masuk dalam jadual perancangan aktiviti 2010 da pon.. dah dihantar ke pengetua dah pon.. maybe hari ni akan dibincangkan dalam mesyuarat pengurusan kot.. huhu..

3rd, carik kerja lain.. haha... da ade kerja, nak carik kerja lain plak.. EEHHH!!! ITU WAJIB!! sebabnye aku ni kerja secara kontrak je.. bukan permenant.. status jawatan aku sekarang dikatakan sedang dibincang untuk diconvert jadi tetap.. but.... the chances still kabur..
[setelah bace balik 3rd aim ni, korang rase ianya aim ke?? ntah.. aku pon xtau]

4th, aku perlu habeskan study aku dengan jayanya.. on february 2010, aku akan jadik 4th semester student.. why february? sebab january adalah semester.. lagik 1,2 hari je lagik nak final exam.. so azam ni utk 4th sem & 5th sem la yek.. insyaAllah kalo diizinkan olehNya, aku akan cube habeskan MBA ni dlm 5 semester je.. thats mean by august/september 2010, i'll finish my study.. doakan kejayaan saya ye..

last but not least (actually banyak sebenarnye nak tulis, tapi otak dah kering.. huhu) of course a want to be a better person.. a better person for myself, for my parents and family, for my lover, for my friends, and for all... i know im not good enough.. but i'll try..



i wish i can read my bf's aims too.. of course he has, rite?
dear, if u read diz entry, can u write ur aims too in diz blog?
u know my password rite?

Wednesday, December 30, 2009

-K-A-W-E-N-


lately aku slalu fikir pasal kawen..
ini semua pasal da tgk kazen aku kawen kn??!!
huhuhu..
aku berangan itu...
aku berangan ini...
hurmmmmm...
nak kawen!!!
giler dah aku ni..
hahahhaahahahahahahaha..
actually aku seronok time ceremony tu je..
orang ramai datang...
dapat banyak hadiah...
family members sume membusykan diri...
but!!
bile fikir psl tanggungjawab selepas kawen tersebut............
adoi ai.....
tak terpikir dek den doh!!
hahaha...
very da scary...
boleh ke aku m'jalankn tanggungjawab aku sebagai isteri kepada si suami dengan baik?
sedangkan nak masak pon x reti..
bak kate adik aku, "ko nak masak pon x reti, da gatal nak kawen"
huhuhuhu... very hot u know!
masak & beri makan 1 hal... ehh silap! da 2 hal da..
kang bab nak uruskan diri si suami plak..
pakaian dia...
diri aku sendiri x t'urus lagik ni haa...

HOW COME HA????

ramai kawan2 da kawen & ikat tali pertunangan.. so dlm diri ade sedikit perasaan iri hati..
sekian, terima kasih

Tuesday, December 22, 2009

macam-macam




:: kelabu mata hitamku ::



:: ingat pengantin je ke nak pakai inai? ::




:: ini muke pngapit untuk pasangan pengantin norannida & asnor hazrin::
[ape ke buruk benor background gambo ni? da la muke chubby giler.. dush3..]



:: ade orang belanje aku pizza sebab nak pujuk aku::
:: thanks sayang bucuk ::



:: but after da pujuk, dia dapat present istimewa ini plak ::
[im so sorry sayang. u nakal sgt]

Monday, December 21, 2009



See there's this place in me where your fingerprints still rest, your kisses still linger, and your whispers softly echo. It's the place where a part of you will forever be a part of me.
I LOVE YOU FOR WHO YOU ARE, SAYANG..


Thursday, December 17, 2009

MAY I KNOW..



Cuti2 di Mana??



a) Johor Bahru
Juz town..
But i can meet my bestfriend and my daughter..


b) Tioman Island
Nice place..
Love to go there..
Still dont know the budget (depends on budget also)..


c) Genting Highland
already go there for many times..
cool place


d) Bukit Tinggi
nice and cool place..
never been there..
love to see french and japan style


e) Kelantan
miss to go there..
its been ages not going there..
besides i can meet my old friends..


f) Kuala Lumpur
i dont think to go here..
every 2 weeks i have to go there..
no interest to go there for a holiday..
huhuhuhuhu


THE END


Wednesday, December 16, 2009

AM I?

am i B * * * H?
Am i?
aM i?
am I?





lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala
@>-- gile sorang2 --<@

: sakit mata :



SAKIT MATA
APA RAWATANNYA?
APA UBATNYA?


:: whatever it is, aku da xleh MC.. MC aku da abes.. huhu.. padan muke aku ::

sukar...

Kenapa Saya Selalu Berharap Pada Sesuatu Yang Saya Dah Tahu Bahawa Ianya Amat Sukar Untuk Terjadi??

Monday, December 14, 2009

im sorry

im sorry...
im not good enough..
i cant help you even writing a letter..
im sorry..
im not good enough..
i cant even give u a smile..
im sorry..
im not good enough..
i dont know if i can give happiness to you..
im sorry..
im not good enough..


BUT..
whatever it is.......................



Wednesday, December 9, 2009

never knew i needed

(ooh) for the way you changed my plans
for being the perfect distraction
for the way you took the idea that i have
of everything that i wanted to have
and made me see there was something missing (oh yeah)
for the ending of my first begin
(ooh yeah yeah)(ooh yeah yeah)
and for the rare and unexpected friend
(ooh yeah yeah)(ooh yeah yeah)
for the way you're something that i never choose
but at the same time something i don't wanna lose
and never wanna be without ever again (oh oh)

you're the best thing i never knew i needed
so when you were here i had no idea
you're the best thing i never knew i needed
so now it's so clear i need you here always

my accidental happily (ever after) (oh oh oh)
the way you slime and how you comfort me (with your laughter)
i must admit you were not a part of my book
but now if you open it up and take a look
you're the beginning and the end of every chapter (oh oh)

you're the best thing i never knew i needed (oh)
so when you were here i had no idea
http://www.elyricsworld.com/never_knew_i_needed_lyrics_ne-yo.html
you're the best thing i never knew i needed (that i needed)
so now it's so clear i need you here always

who'd knew that i'd be here (who'd knew that i'd be here oh oh)
so unexpectedly (so unexpectedly oh oh)
undeniablely happy (hey)
said with you right here, right here next to me (oh)

girl you're the..
you're the best thing i never knew i needed (said i needed oh oh)
so when you were here i had no idea
you're the best thing i never knew i needed (needed oh)
so now it's so clear i need you here always
baby baby
now it's so clear i need you here always



Monday, December 7, 2009

saya seorang yang x berani berhadapan dgn hentaman..
saya seorang yang takot berhadapan dengan cabaran..
saya seorang kurang keyakinan pada diri sendiri..
saya seorang yang pemendam..
juga pendendam..






banyak lagi saya ingin katakan.. tapi tak terluahkan..











walaupun saya begini, adakah awak masih sayangkan saya?
















ikhlas dari:
diriku yang kerdil,
sofieatul ain




Hey my dear dont make your weakness as your barrier...


..::he answers::..




Thursday, December 3, 2009

.PA.R.A.S.I.T.

juz realized..

i just realized that
my new bestfriends are


-VE THINKING
&

CRIES

what is the different between
PENDENDAM
&
PEMENDAM

????????????????????????




both are ME!!!





**haha.. sangat sombongkak mengisytiharkan diri sendiri**

Wednesday, December 2, 2009

WHAT DO YOU AFRAID OF?

WHAT I AM AFRAID OF???




CAN YOU PLEASE HELP ME TO ANSWER THOSE QUESTION????

Monday, November 30, 2009

nites out

ni sesi meNYUMBANGkan suare versi anak2 dara encik anuar dan encik azmi..

video

video

to the boys (my bros, kemal, cayunk and his bro) sory banget xde gmbar u oll.. u oll kn dok leka main game.. so video kami je yg ade..
hehehe

~ tencu ~

Thursday, November 26, 2009

TARGET

WHAT IS MY TARGET?
WHEN WILL I REACH MY TARGET?
HOW CAN I REACH MY TARGET?
WHO WILL HELP ME TO REACH MY TARGET?

WHERE WILL I REACH MY TARGET?

Wednesday, November 25, 2009

Kasih Sayang

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :

Pelajar
: Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?

Cikgu
: Oh, awak nak tahu ke?.Emmm...baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye...mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.

Pelajar : Baiklah...apa yang saya harus buat?


Cikgu : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.


Pelajar
: Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.

Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.


Cikgu
: Mana rumput yang cikgu suruh petik?

Pelajar : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang , saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.


Cikgu
: Ya, itulah jawapannya.
Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.

Monday, November 23, 2009



sorry for d late card..
b x sempat nk buat card utk abg..
b post kt cni je erkk..
nnt print sendri.. hehe..


:+:+: birthday boy :+:+:


:+:+: the drinks :+:+:


:+:+: the foods :+:+:


:+:+: when its all done :+:+:


:: tak mo letak pic aku kt cini.. buruk amat dengan kegemokan ::

Thursday, November 19, 2009

Level of Confidence
==> LOW

Level of Sensitivity
==> UP


**how could i solve this?**

Wednesday, November 18, 2009

ADAKAH AKU AKAN KEMBALI GEMUK SEPERTI DULU??
ARRGGGGGGHHHHHHHHHHHH
TIDAK!!!!!!!!!!!!!!!!!
terasa kurang keyakinan diri...
hurrrmmmmmmmmmmmmmmm

** sangat malu nak upload latest pic dalam ni **


Photobucket

Thursday, November 12, 2009


I
WILL
NOT
LEAVE
YOU

::::::::::::::::::::::::::::::::::

I
FELL
IN
LOVE
WITH
YOU



is it true???

A STUDY conducted in the United States showed that women with big breasts are not necessarily less intelligent than those who are less endowed.

Quoting a Singapore newspaper article, Sin Chew Daily said women with bigger breasts were found to be smarter instead.

It said the study was conducted in Chicago to find out whether the size of a woman’s bust affected her brain power.

The study, involving 1,200 women, was conducted by a female researcher. The subjects were divided into five groups, from extra small to extra big.

The report said it was possible such women were smarter

due to the higher level of female hormones that could result in better development in the brain.


Photobucket

Monday, November 9, 2009

feelings expression

:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:

Why do I don't have confidence in myself just like other people?
when will i start to change my lifestyle?


:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:

I always regret when my heart says A but I do B.
After I've done B, then my tears will drop until the next day...


:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:

Maybe I need to be someone that is flexible;
1.) The one who doesn't care what people did to me.
2.) The one who doesn't care what people said to me.
3.) The one who doesn't care what had happen to me.

:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:+:



Photobucket

cerita weekends

7 Nov 2009

hari ni hari sabtu yg aku kna attend klas.. sgt malas dan liat untuk bangun pagi ni.. da kunci jam bangun kul 650am tapi still bermalas2an sampai kul 710.. sangat jeles tengok kak wani lena ketiduran.. huhu.. tp gagahkan diri bangun and iron baju n tudung 1st.. housemate baru yg namenye farah tu da bangun sblm aku dan menggunakan toilet dgn sgt lama sebabnye dia mandi + cuci baju.. aku da fikir da msti aku sampai lambat ke kelas.. tapi akal fikiran yg jahat telah menguasai diri dgn mengatakan "xpe.. bile lg nak merasa dtg klas lmbt kn? asyik jd best student dtg awal je.. asyik dok tgu org dtg je kn" huhu.. dlm kul 845am baru gerak kuar umah utk g kampus.. smpai kampus dlm kul 930am and even da berusaha smpai lmbt pon, but aku stil kna tgu clasmet yg lain.. they all lagi lmbt dr aku.. huhu.. suppose hari ni my grup for muamalat clas ade presentation.. but aku & ayna x prepare pon.. masing2 prepare slide dgn copy paste bahan dr internet.. haha.. da smpai clas baru kalut nk bace.. clas start mcm biase & presentation akan dibuat lpas break kul 1115am.. ermm wkt break tu, ayna tetibe sakit perut.. dia ckp xleh nk berjalan, kna bongkok je.. aishhh.. cmne plak ni kn??


[muke orang sakit.. ni konon2nye je.. haha.. sebab pic ni taken after da slesai sgale urusan..]

then..... jeng.. jeng.. jeng...
idea jahat kami datang.. untuk mengelakkn diri dr presentation, kami telah bercadang utk x masuk klas lpas break tu.. trus sms grup member yg lg sorg tu kate kitorg g klinik.. x dpt nk masuk klas & do the presentation.. both of us harap member sorg tu leh present sorg2, but tinggal harapan je la.. dia mintak postpone dgn lecturer untuk buat presentation on next meeting.. huhu.. utk mengelak dr kantoi (sebab kami masih dlm bangunan kampus & our next clas is on 3pm), maka idea lagi jahat dtg.. kami telah menjejakkn kaki kami ke times square.. yah!! TIMES SQUARE ok! ermmm time ni, cik wan ayna ni da ilang da sakit perutnye dek teruja berjalan n teruja nk tgk PISAU CUKUR..


[3 budak jahat. baru menapak keluar kampus]


[pisau cukur = gold digger]


[shave free from schick]


[i'm me]


[with cik ayna.. pelakon utama.. haha]


[with kak ros.. pelakon pembantu]


[we're with McD]

wahhh.. kami sangat jahat.. naik sem 3 trus tunjuk taring.. we were watching pisau cukur on 1210pm and finish at around 2pm.. kui3.. after watching, g mamam McD kat level 5 (betol ke level 5?).. pulang ke kampus & sampai sane dlm kul 345.. lecturer da start clas da.. huhu.. tp sempoi je both of us masuk klas.. clas ethics ni abes dlm kul 7pm.. waiting for Are-G bcoz da jnji nk kuar same2.. she picked me at my campus & we went to Jusco Setiawangsa.. dia nak mam Tako Tao..

[tako tao]

disebabkan hujan, so takde la aktiviti yg menarik nk dibuat.. photoshoot dlm bangunan je.. huhu.. but i was so messy on that time.. huhu..

[azirah]


[me with messy appearance]


[we were..]

[b4 going back home]

smpai je rumah wangsa maju, trus rest kjap sblm kak wani & farah balik shoping.. then dorg pakse mkn nasi.. TENGAH MALAM BUTE!. it was almost to 12am dan mkn nasi.. huhu.. ketiduran dengan kekenyangan.. 7 Nov was the day that my stomach full with foods.. haha

8 Nov 2009

(actually x berapa suke cerita tentang hari ni.. sebab byk kesukaran berbanding kesenangan pd hari sbelumnye)
cerita hari ni plak, bermula dengan perjalanan ke kelas seperti biase.. clas managerial accounting for managers.. urmm.. bnda yg aku blaja hari ni same je dgn ape yg aku da blaja time SPM & wkt kt matrik dl.. dan arini sedikit kekonpiusan berlaku sbb smlm n9 menang piala msia.. aku x bwk pon beg baju utk balik ke batu kikir.. klas abes lmbt.. kul 215pm br abes.. letih giler menunggu lecturer ni tamatkn kelas.. after clas, bergegas pulang ke wgsa maju, packing barang, trus gerak keluar naik putra ke kl sentral.. dr kl sentral trus amek komuter ke seremban.. pulang bersama aen yg naik dr stesen BTS..
sangat x suke hari ni sebab:
  • sakit kaki berdiri sepanjang perjalanan dr wangsa maju ke kl sentral dan kl sentral ke seremban (both trains i kena berdiri) + tren terlalu sesak dgn orang-orangan..
  • terpaksa berlapar.. seharian kelaparan.. breakfast dgn milo & sandwich tuna dlm pukul 10am.. then jumpa makanan semula pukul 7 lebih setelah berjaya menapak di pekan batu kikir.. terpaksa menahan kelaparan sebab nak kejar bas pulang ke batu kikir.. sepanjang perjalanan dr kampus - wangsa maju - kl sentral - seremban - batu kikir hanya 500ml air kosong.. sgt terer kn???
  • hati terguris, terhiris, tercalar, berserabut.....





p/s: for sweetheart, im sorry for everything.. im not the best for you..


Photobucket