Saturday, April 23, 2011

: Persoalan :


lace @ chiffon beaded?
kebaya @ kurung moden?





~ catering parents yg uruskan. fotografer dh book tarikh tp x bg deposit lg. consider both things almost done~


fotografer dah ade, baju & pelamin takde lagi. bagus kan?? plus honeymoon sponsor dah ade.. lagi bagus kan??


Saturday, April 16, 2011

:2 perkara settled! :


Alhamdulillah..
2 perkara telah settle..
1- spectacles
2- tarikh kahwin

2 hari lepas lepas habis kerja, terus gerak ke sg besi. encik tunang kate nak berjalan ke uptown yang dekat the mines. tapi disebabkan keluar office pukul 5.45pm, encik tunang keluar kerja pukul 6.15pm, kena tunggu encik tunang datang ke LRT sg besi pulak sebab jalan jam dan masih awal untuk ke uptown tersebut kerana uptown tu start dalam pukul 9pm, maka kami menggerakkan diri masuk ke the mines. niat asal hari tu adalah ingin mencari sandal bagi menggantikan sandal yang sudah lama-buruk-tunggumaseuntukdibuang dan blazer untuk kegunaan dalam ofis. bile dah masuk the mines je, terus terjah masuk dari 1 kedai kasut ke 1 kedai kasut. at last ke esarli jugak kite. huhu. dapat ler sepasang. lepas dah dapat sandal baru, saje je jejalan dalam the mines. nampak kedai-kedai spek mate. nak survey harga transition lense. disebabkan sekarang adalah pertengahan bulan, maka kami hanya boleh survey je. dah masuk 1 kedai. kedai tu memang takde diskaun untuk transition lense. dia ikut harge dalam katalog tu. ok. dah tanya. so sambung berjalan. selang 2 buah kedai, ade 1 lagi kedai spek. MOG. masuk kedai ni, tanya pasal transition lense. dorang memang tengah buat promotion sempena GP ape ntah, yang F1 tu. harga transition lense dia jauh berbeza dengan kedai yang 1st td. saya & encik tunang berbelah bagi nak buat ke taknak sebab tarikh akhir promotion dia tinggal sehari je. at last encik tunang sanggup mengofferkan diri mengorbankan duit. huhu.

TERIMA KASIH SAYANG.

gambar dengan spek baru, will update later ye.

ok. selesai 1 perkara.
semalam aku pulang ke senawang sebab parents pulang ke senawang. bagi menjimatkan tenaga serta kos perjalanan, maka saya pulang dengan encik tunang. seperti biaselah, haruslah saya menggerakkan diri sendiri ke sg besi then encik tunang akan pick up saya di sana. kami pergi ke the mines semula untuk ambil spek yang telah ditempah semalamnyer. sesudah menikmati KFC & having some discussions with encik tunang, kami gerak pulang ke senawang.

ok. 2nd story, alhamdulillah. tarikh perkahwinan kami telah dicapai dan dipersetujui. tak sampai 10 minit masuk rumah, ayah berkata "ain, ko dah cakap kat zahari pasal tarikh kahwin tu?". dalam hatiku, "wahhhhhh......" gitu je.. hehe. alhamdulillah syukur. so dapat je gaji nanti, leh start keluar masuk shopping mall, butik pengantin dan lain-lain la, termasuk la mendaftarkan diri untuk kursus kahwin..

I tak pergi kursus kahwin lagi k!

bye!

Sunday, April 10, 2011