Monday, May 31, 2010

PLEASE



NO MORE QUESTION
PLEASE....

: Counting Days :




i'm counting days..
will the date comes with joy & happiness?
or
it comes with sadness?

1.
2..
3...
4....
5.....
6......
7.......
8........
9.........
10..........

Monday, May 24, 2010

: Merdeka Sementara Waktu :

huhu. tak leh blah tengok tajuk entry tu.
baru je abes exam semalam.
nak melompat cenggini.



tapi haruslah ade & pergi tempat cenggini kn..



oleh itu marilah kite
H to the O to the L to the I to the D to the A to the Y



say NO to BOOKS & STUDY for a while.
huhu


saya mau bercinta sebegini


[pic last ni khas ditujukan kepada si dia sahaja]

Thursday, May 20, 2010

+ Pelajar Cemerlang +



di sini aku ingin mengumumkan bahawa aku adalah seorang
pelajar yang cemerlang, gemilang dan terbilang..

sesungguhnya dan bahawasanya hari ahad ni aku ade final exam..
paper MIS..
tapi sehabuk pon aku tak study lagi..
buku tebal MIS tu dok usung je dari rumah bawak ke sekolah, dari sekolah bawak balik ke rumah balik, tapi buku tu masih berdiam diri dalam beg..
tak bersentuh..
tu je nak tulis..

WAAAAAARRRRRRGGGGGGHHHHHH!!!!!!!

Wednesday, May 19, 2010

+ ucapan khas +


AKU TAK SUKE CARI GADUH DENGAN ORANG!
AKU TAK MINTAK PON KO TOLONG.
KO YANG OFFER DIRI, OKEYH??!!

SILA INGAT SENDIRI..

Wednesday, May 12, 2010

+ Saya Mahu Minta Ape Ye? +


ape ye yang saya boleh minta dari pakwe saya untuk besday saya tahun ni??
hahaha... sangat jahat ini makwe..
leh plak nak mintak2..
x kesah lah...
sape lg nak menghabiskan duit pakwe i kalo bukan i kn??
kui kui kui..

Valentine hand heart

kalo u dapat berikan hadiah kat bawah ni confirm i sayang u lebih la..


Monday, May 10, 2010

+ Happy Mother's Day, Mama +

...I LOVE YOU MAMA...


[mama bersama hubby kesayangannya.. sile ignore background pic ni ye]

A mother serves her sugar with
A bit of peppermint
To clarify the passages
That carry what she meant
When she first set to bear a soul
Quite separate from her own,
Whom she would cherish, yet must teach
To live and die alone.


+ soalan cepumas datang bertalu-talu +


di suatu malam yang ceria..
ceria sebab dapat berkumpul bersama sepupu sepapat yg otak mereng..
tetibe aku dihujani soalan2 yg sama bertimpa2..
Along : ain, ko bile lagi?
Annirah : kak ain, bile pulak?
Abg Asnor : Ain, bile nak kawen?

wahhh...
sangat satu kepala ini adik beradik, anak beranak..

3 questions, replied with 1 answer..
"perjanjian KAMI hanya sehingga penghujung tahun hadapan. kalo sehingga saat itu tiada sebarang majlis untuk KAMI, maka tiadalah KAMI"

sekian, terima kasih...



sesiapa yang terbaca entry ini, doa2kan lah supaya kami dapat bersatu dan jodoh kami panjang.. amin~
+plus doakan kami cepat kawin juge.. kami same2 x sabar nak kawen, tapi tidak dibenarkan lagi buat masa ini.. huhu.. gatainyer... anak sapo ni?
=P


Thursday, May 6, 2010

+ Birthday Wishes +



+
happy birthday to both you..
Sofieatul Alyza Azmi & Nor Annida Anuar..
Sorang adik aku, sorang lagi sepupu aku..
Semoga korang berdua panjang umur dan dimurahkan rezeki..
Actually both birthday was yesterday (5th May)..
tapi takpe la kan? semalam aku dah wish thru SMS..

Buat adikku Ija, tahniah sebab dapat offer dari UiTM..
Nanti belajar elok2..

Buat sepupuku Along, cepat2 la dapat anak..
Nak merasa ade anak buah plak.. Haha..
Nanti aku jadik Maklong la kn?
huhuhuhuhuhuhuhuhu


Wednesday, May 5, 2010

+ Fakta @ Auta +


WANITA PUNGGUNG BESAR KURANG RISIKO SAKIT JANTUNG

SATU kajian kumpulan penyelidik Universiti Oxford di Britain mendapati wanita yang memiliki punggung dan paha besar kurang berisiko diserang sakit jantung dan kencing manis.

Kumpulan saintis itu menyatakan lemak punggung dan paha boleh mengurangkan kesan protein cytokine iaitu penyebab keradangan dan arteri tersumbat.

Ia berbeza dengan sel lemak di bahagian perut yang dikaitkan dengan penyakit jantung dan diabetes kerana ia mengandungi cytokine yang tinggi.

Lemak punggung dan paha turut mengandungi sejenis hormon bagi melindungi salur darah dan bertindak mengawal kandungan gula dalam darah serta mempercepatkan pembakaran lemak.

"Lemak di sekitar punggung dan paha berbeza dengan lemak di perut. Terdapat lemak yang baik dan buruk sama seperti kolesterol berfaedah dan kolesterol yang berbahaya," kata ketua kajian tersebut, Dr. Konstantinos Manolopoulos.

Menurutnya, selebriti berpunggung besar seperti Jennifer Lopez (JLo) dan Beyonce merupakan contoh ikutan lebih baik bagi kesihatan wanita berbanding model yang kebanyakkannya bertubuh kurus dan kurang kandungan lemak seperti Kate Moss.

sumber : Facebook Dr Rozmey (pengasas herba prima marketing)

Tuesday, May 4, 2010

+ spekku patah +

spekku patah seperti ini:



tapi bukan la exactly mcm dlm pic tu.. lebih kurang la..

nak beli spek baru kna tunggu dl..
nak beli spek yg gune hoya lenses.. name pon brand hoya.. haruslah mahal kn? ade ke duit aku nk menabung utk spek ni? huhu.. x menyimpan lagi laa aku bulan ni..
http://www.emocutez.com

sekarang nk pilih lense plak sementara nk dapatkan spek baru..
nk lense transparent gini



@
yang cenggini?