Tuesday, August 25, 2009

:: Tag From Are-G ::

Nama penuh : Sofieatul Ain Bt Azmi
Tarikh lahir :
28 Jun 1986

Tempat lahir :
Kuala Pilah, Negeri Sembilan

Tempat anda dibesarkan :
aku org nomad.. haha.. byk tempat aku duduk.. Pekan, Manjung, Pasir Mas.. Gerik, Besut (ni tmpt aku blaja dl.. kire tmpt aku membesar jgk la kn??)



1.Siapakah nama kawan rapat anda sewaktu kecil?

tak terkira dek jari-jemariku..huhu



2. Apakah permainan masa kecil yang anda ingat?

kalo paling ingt, aku rase batu seremban la.. sbb aku x pndai main game ni until aku pndah ke manjung.. 1st week aku dok sane, dh dpt ramai kwn2 n dorg yg ajar aku main game ni..



3.Kalau anda bergaduh dengan kawan anda..apakah kata kata yang anda nyatakan pada mereka?

AKU TAKNAK KAWAN KO!!
aku masih gune sentence ni until now (hnya utk gurauan)



4.Di kawasan manakah yang menjadi tempat faveret anda bermain?

kalo dok manjung dl, aku suke main kt tepi rumah.. sbb rumah aku corner lot and ade 3 btg pokok mangga.. ayah aku ade gak letak pondok kt ctu.. so aku salu main2 kt ctu smbil menikmati angin sepoi2 bahasa.. haha



5.Apakah cita cita anda masa kecil?

ishhh.. kalo tgk buku rekod zaman skolah dl, byk je kot cita2 aku.. stp thn b'tukar.. haha.. doktor ade, pensyarah ade, jurutera ade, ape lg???



6.Apakah kartun atau rancangan tv yang anda gemari dan masih ingat sampai sekarang?

doraemon, power rangers, ultraman



7.Makanan ringan apakah yang akan anda borong di kedai?

sgala jnis jajan yg ade dijual di emporium tersebut



8.Nyatakan seorang rakan zaman kanak kanak anda yang anda teringin sangat nak jumpa sekarang..

Siti Nur Fatimah Bt Ruslan.. bukan aku sorg je carik budak ni..ramai gak kwn2 aku yg m'carik budak nih.. huhu.. mane ntah dia m'hilang



9.Apakah gelaran anda masa kecik?

ishhh.. ni rahsia ar..



10.nyatakan seberapa banyak rakan bloger anda yg anda ingin tau zaman kanak kanaknya..

~ elira (maafkan aku eli.. anda ditag lg.. kwang3)

~ aly

~ malo

~ nirah

~ syila

~ miss jannah

~ miss haz

~ miss cdot

~ anyone who willing to do this tag!
:kiss:





:phonecry:

Monday, August 24, 2009

:: Alhamdulillah ::

Alhamdulillah..
Aku tumpang gembira buat sumone sbb beliau berjaya mendapat kembali ape yg beliau telah hilang.. i dont want to be the reason when you lost someone that u loved.. but now orang beliau nanti2kn sudah muncul kembali.. MyEm0.Com

and aku pon b'syukur sbb i've been got fighting with someone but currently we were been good as what we were before..
but there's still one people dat have been hurted by me (i guess) and still i dont know where he is right now.. urmmm.. i hope he will forgive me some day..

and for someone that i love so much, thanks for all ur love.. u have my heart and i hope u'll take a good care of it.. really! i do afraid of losing u.. i admit it..
http://www.emocutez.com

:: Tagging ::

1. Berapa umur anda?
* 23 tahun, 1 bulan, 3 minggu, 5 hari..


2. Anda berasal?

* Negeri Sembilan, negeri kelahiranku..


3. Berapa adik beradik anda? Anak yang ke? Brp lelaki n perempuan?

* 5 siblings

* anak sulung

* 3 orang perempuan

* 2 orang lelaki


4. Sekolah terakhir anda?

* MRSM Kota Putra, Besut


5. Bila terakhir anda memotong rambut?

* last 2 months i guess


6. Shampoo apa yang anda gunakan sekarang?

* for the time being im using sunsilk.. tp rase2 mcm x seswai je.. nk kena tuka pakai head N shoulder blik.. huhu


7. Anda gemar menjahit? Kalau tidak nyatakan sebab

* menjahit?? aiyark.. menjahit dengan sofieatul ain very da TIDAK sinonim.. kui3...


8. Jika duduk di rumah, adakah anda suka menghias diri

* depends.. tp agak jarang la.. huhu..


9. Apakah kerja rumah yang paling malas anda hendak lakukan?

* aku x suke basuh baju gne tangan (skrg kn ade teknologi.. so gunekan ape yg ade) & melipat baju.. hehe..


10. Soalan terakhir...bagi 5 kenangan MANIS yang tak dapat anda lupakan sampai bila bila

* kenangan bersama family.. gembira, sedih, suka, duka..

* kenangan di alam menuntut ilmu.. skuls, matrix n uum.. until now stil study di uum but kl campus..

* kenangan bersama kwn2.. dr mase jdik budak kecik, skolah, gemok9, & smpai skrg.. frenz forever..

* kenangan bersama si Dia.. every seconds for being with him are the best moments in my life..

* ni kenangan yg akn muncul pd masa hadapan iaitu MARRIAGE.. hahaha.. ni mmg kenangan yg x akn dilupakn.. hehe


Tag ini dipanjangkan kepada:

* Elira

* Aly

* Are-G

* syila

* annirah

* miss eni

* sesapa yang rajin

Friday, August 21, 2009

:: B o S a N ::

AKU BOSAN!!
AKU LETIH!!
AKU NGANTOK!!
AKU NAK TIDO!!



AT LAST AKU MELALAK SORANG2 DALAM LAB NI!!





selamat berpuasa diucapkan kepada mama dan ayah, adik beradik, encik zahari dan keluarga, saudara-mara, kaum kerabat, rakan-rakan dan yang mengenali serta seluruh umat Islam di dunia ini.. dengan ini saya memohon maaf di atas segala kesilapan yang pernah saya lakukan sama ada dengan sengaja atau tidak.. semoga kita dapat menjalani ibadah puasa ini dengan khusyuk dan diberkati Allah.. InsyaAllah..

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.


Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiink
an adalah
Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

p/s: mlm td aku ikut makcik aku pegi bace yasin kt sklah anak dia sempena anak dia nk amek UPSR lpas cuti ni nnt. wkt dok ctu, aku teringat plak zaman2 aku skolah dl.. ade jgk majlis mcm ni.. rase nk kembali ke zaman skolah semule.. huhuhu

Tuesday, August 18, 2009

jenguk2 blog are-G ade plak state name aku kt ctu.. so aku buat je la tag ni.. bosan gle.. pg td smpi tghari, letih mate dok key in data bdak2 PMR.. so skrg aku nk wat sesuka ati aku.. hehe..

1. Nama timangan anda

Ain (for family & rakan2), sofiea (name kt skolah & a few rakan2)


2. Anda seorang yang

ngeh3.. harus ke nk describe diri sendri? ermmm.. agak manje kot.. kuang3.. tp baik.. 1 more yg aku tau psl diri aku, aku jnis yg x suke memulakn p'kenalan melainkn kalo t'pakse.. urmm.. maybe dats ade yg ckp aku ni sombong.. huhu


3. Lagu feveret

feveret song? ntah wat mase ni lagu2 yg x menyakitkn telinge dan mendamaikan hati yg aku bleh terima..

(aku nk m'cari lagu "bisikan cinta" by one nation emcees.. sape ade, share2 la dgn aku erk)

4. Makanan kegemaran

actually aku bukn jnis memilih.. ikut tekak aku nk makan ape..

5. (Soalan ini hilang, sila tanya Are-G plak.. hehe ) !


6. Warna kesukaan

seriously aku aku x suke nk m'jawab isu2 kesukaan ni!! sbb aku xtau ape yg aku suke..


7. Benda yang mesti ada dalam beg

benda wajib : purse, henpon2, kunci umah, DUIT!
benda x wajib : compact powder, lipstick, earfon, notebook & pen

8. Kali terakhir anda menangis

a few days ago i guess


9. Sikap yang buat anda strezz

ermmm... ape erk? ntah!


10.Tag 6 rakan anda

{} elira

{} cik jannah
{} lya
{} annirah
{} syila
{} mis eni

Monday, August 17, 2009

kenapa perempuan mudah menangis?

Note: Di bawah ini hanyalah sebagai pengetahuan kepada anda sekalian untuk mengetahui kenapa perempuan mudah menangis. Supaya bagi mereka-mereka yang lelaki tahu, kenapa teman wanita mereka terlalu mudah untuk mengalirkan air mata sekiranya berlaku sesuatu dalam perhubungan.

Suatu hari, seorang anak bertanya kepada ibunya, “Ibu, mengapa ibu menangis?”
Ibunya menjawab, “Sebab ibu adalah perempuan, nak.”

“Saya tidak mengerti ibu,” kata si anak.

Ibunya hanya tersenyum dan memeluknya erat. “Nak, kau memang tak akan mengertiĆ¢€¦”

Kemudian si anak bertanya kepada ayahnya. “Ayah, mengapa ibu menangis?”
“Ibumu menangis tanpa sebab yang jelas,” sang ayah menjawab.

“Semua perempuan memang sering menangis tanpa alasan.”

Si anak membesar menjadi remaja, dan dia tetap terus bertanya-tanya, mengapa perempuan menangis? Hingga pada suatu malam, dia bermimpi dan bertanya kepada Tuhan, “Ya Allah, mengapa perempuan mudah menangis?” Dalam mimpinya dia merasa seolah-olah mendengar
jawapannya:

“Saat Ku ciptakan wanita, Aku membuatnya menjadi sangat utama.

Kuciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga bahu itu harus cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

“Kuberikan wanita kekuatan untuk dapat melahirkan bayi dari rahimnya, walau kerap berulangkali menerima cerca dari si bayi itu apabila dia telah membesar.

“Kuberikan keperkasaan yang akan membuatnya tetap bertahan, pantang menyerah saat semua orang sudah putus asa.

“Ku berikan kesabaran jiwa untuk merawat keluarganya walau dia sendiri letih, walau sakit, walau penat, tanpa berkeluh kesah.

“Kuberikan wanita perasaan peka dan kasih sayang untuk mencintai semua anaknya dalam apa jua keadaan dan situasi. Walau acapkali anak-anaknya itu melukai perasaan dan hatinya. Perasaan ini pula yang akan memberikan kehangatan pada anak- anak yang mengantuk menahan lelap. Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat didakap dengan lembut olehnya.

“Kuberikan wanita kekuatan untuk membimbing suaminya melalui masa-masa sukar dan menjadi pelindung baginya.
Sebab bukankah tulang rusuk yang melindungi setiap hati dan jantung agar tak terkoyak..?

“Kuberikan kepadanya kebijaksanaan dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan menyedarkan bahawa suami yang baik adalah yang tidak pernah melukai isterinya. Walau seringkali pula kebijaksanaan itu akan menguji setiap kesetiaan yang diberikan kepada suami agar tetap berdiri sejajar, saling melengkapi dan saling menyayangi.

“Dan akhirnya, Kuberikan wanita air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat dia gunakan bila-bila masa pun dia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah “air mata kehidupan.”

Wednesday, August 12, 2009

Jika ia sebuah CINTA

Jika ia sebuah cinta… ia tidak mendengar… namun sentiasa bergetar.

Jika ia sebuah cinta… ia tidak buta namun sentiasa melihat dan merasa.

Jika ia sebuah cinta… ia tidak menyeksa namun sentiasa menguji.

Jika ia sebuah cinta… ia tidak memaksa namun sentiasa berusaha.

Jika ia sebuah cinta… ia tidak cantik namun sentiasa menarik.

Jika ia sebuah cinta… ia tidak datang dengan kata-kata namun sentiasa menghampiri dengan hati.

Jika ia sebuah cinta… ia tidak terucap dengan kata namun sentiasa hadir dengan sinar mata.

Jika ia sebuah cinta… ia tidak hanya berjanji.. namun sentiasa cuba memenangi.

Jika ia sebuah cinta… ia mungkin tidak suci.. namun sentiasa harmoni.

Jika ia sebuah cinta… ia tidak hadir kerana permintaan namun hadir kerana ketentuan.

Jika ia sebuah cinta… ia tidak hadir dengan kekayaan dan kebendaan… namun hadir kerana pengorbanan dan kesetiaan.





Scrapbooking at WiddlyTinks.com

Tuesday, August 11, 2009

Ayat-ayat Tersirat Seorang Perempuan.

1. Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi:
Siapa yang paling lawa? I ke,budak pompuan tu?



2.
Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?

Makna tersembunyi:
Jom pi makan. Lapar ni!



3.
Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.

Makna tersembunyi:
Belikanlah untuk I.



4.
Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.

Makna tersembunyi:
Tolong picit kepala.



5.
Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...

Makna tersembunyi:
Kita makan kat luar jelah.
Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.


6.
Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai bekawan saja.

Makna tersembunyi:
I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?



7.
Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla...

Makna tersembunyi:
Hish... I rasa macam minat sesangat kat you ar.Rasa macam
nak jadi awek you je.


8.
Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?

Makna tersembunyi:
Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan
aku.


9.
Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.

Makna tersembunyi:
Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang
seronok.


10.
Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu.
Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi:
Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil,aku tak kira!
Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu


kui..kui..kui

Friday, August 7, 2009

I NEED CHANGES

things need to change:

1. kurangkn gemuk, berat, makan, lemak dan sewaktu dengannye.. ni sume gara2 laki aku.. hahaha.. sory yang.. u plak yg disalahkn..actually mmg badan aku ni da mcm dipam2 da.. huhu.. mane x nye everyday mkn free.. then tdo plak t'lebih.. alamak! terlebih sudah! huhuhu

2. kurangkn jangka waktu tido! huhu.. smenjak aku dok umah kak eza ni mmg laa wkt tido b'lebih2an.. sbb sume org dlm umah 2 tdo awl.. kul 9 da msk bilik.. umah da gelap... so xkan nk nonggok sorg2 kt hall?? bosan seyh... so aku pon t'ikot tdo awal skrg.. kalo da tdo, jgn arap laa ak nk bgn awl.. huhu.. agak kureng sinonim laa utk sofieatul ain nk bangun awl kn??

3. tambah kerajinan!! ni amat penting utk sesi study n keje skrg!!! very da malas SOFIEATUL AIN ni...assignment x siap2 gak.. ujung bulan ni da final exam.. tp xde keinsafan lg.. huhuhu... ape harus kulakukan ni???????



wat mase ni, ni je aku ingt dl.. sbb da t'pikir nk blik da.. huhuhuhu..
dear readers.. plz help me...


how can i solve of all diz probs???

Wednesday, August 5, 2009

ade ke patot???

saya GERAM dekat awak!!
saya BENCI awak!!
saya TAK SUKE awak!!

i got diz msg last nyte..

|
|
|
|
|
|

but then......

i receive diz msg

http://www.emocutez.com

saya GERAM dekat awak sebab awak buat saya RINDU awak..
saya BENCI awak sebab awak buat saya SAYANG awak..
saya TAK SUKE awak sebab awak buat saya TERINGAT kat awk..

MyEm0.Com

Tuesday, August 4, 2009

..:: 3 words ::..

There are many things that we can do to perk up and strengthen our interpersonal relationships. Yet the most effective involves the saying of just three words.

"I'll be there."
If you have ever had to call a friend in the middle of the night, to take a sick child to hospital, or when your car has broken down some miles from home, you will know how good it feels to hear the phrase "I'll be there." Being there for another person is the greatest gift we can give. When we are truly present for other people, important things happen to them and us. We are renewed in love and friendship. We are restored emotionally and spiritually. Being there is at the very core of civility.

"I miss you."
Perhaps more marriages could be saved and strengthened if couples simply and sincerely said to each other "I miss you." This powerful affirmation tells partners they are wanted, needed, desired and loved. Consider how ecstatic you would feel, if you received an unexpected phone call from your spouse in the middle of your workday, just to say
"I miss you."

"I respect you."
Respect is another way of showing love. Respect conveys the feeling that another person is a true equal. If you talk to your children as if they were adults you will strengthen the bonds and become close friends. This applies to all interpersonal relationships.

"Maybe you’re right."
This phrase is highly effective in diffusing an argument and restoring frayed emotions. The flip side to "maybe your right" is the humility of admitting, "Maybe I'm wrong". Let's face it. When you have a heated argument with someone, all you do is cement the other person's point of view. They, or you, will not change their stance and you run the risk of seriously damaging the relationship between you. Saying "maybe you're right" can open the door to further explore the subject, in which you may then have the opportunity to get your view across in a more rational manner.

“Please forgive me.”
Many broken relationships could be restored and healed if people would admit their mistakes and ask for forgiveness. All of us are vulnerable to faults, foibles and failures. A man should never be ashamed to own up that he has been in the wrong, which is saying, in other words, that he is wiser today than he was yesterday.

"I thank you."
Gratitude is an exquisite form of courtesy. People who enjoy the companionship of good, close friends are those who don't take daily courtesies for granted. They are quick to thank their friends for their many expressions of kindness. On the other hand, people whose circle of friends is severely constricted often do not have the attitude of gratitude.

"Count on me."
A friend is one who walks in when others walk out. Loyalty is an essential ingredient for true friendship; it is the emotional glue that bonds people. Those that are rich in their relationships tend to be steady and true friends. When troubles come, a good friend is there indicating you can "count on me."

"Let me help."
The best of friends see a need and try to fill it. When they spot a hurt they do what they can to heal it. Without being asked, they pitch in and help.

"I understand you."
People become closer and enjoy each other more if they feel the other person accepts and understands them. Letting your spouse know in so many little ways that you understand them is one of the most powerful tools for healing your relationship. This applies to any relationship.

"I love you."
Perhaps the most important three words that you can say. Telling someone that you truly love them satisfies a person's deepest emotional needs; the need to belong, to feel appreciated and to be wanted. Your family, your friends and you, all need to hear those three little words.
I love you.

When spoken or conveyed, these statements have the power to
forge new friendships, deepen old ones and restore relationships that have cooled. These three-word phrases can enrich every relationship.
Use them!

:: Last Sunday ::



..:: tiket wayang ::..



..:: muke2 chumel kami ::..

juz wanna show u oll our latest pic.. on last sunday we were going to AEON Seremban 2 and watching The Proposal & eating Kenny Rogers Roaster..
dats all..
Thank u..

MyEm0.Com


Monday, August 3, 2009

Hepy Besday to Jijah & Naniey





www.kiwee.com


happy birthday to you


happy birthday to you


happy birthday to jijah and naniey


happy birthday to you



hepi besday to both of u my dear fren (on 1st August 2009)..


smoga korg pjg umur & dimurahkn rezeki slalu..


da tua da tau.. jgn nakal2 lg.. hehe..


smg p'sahabatan kite kekal selamanyer..


~ Amin~

p/s: maaf ye kwn2.. aku x t'simpan gmbr korg.. huhu.. so aku amek pics ni dr portal je.. sory ye