Monday, November 9, 2009

cerita weekends

7 Nov 2009

hari ni hari sabtu yg aku kna attend klas.. sgt malas dan liat untuk bangun pagi ni.. da kunci jam bangun kul 650am tapi still bermalas2an sampai kul 710.. sangat jeles tengok kak wani lena ketiduran.. huhu.. tp gagahkan diri bangun and iron baju n tudung 1st.. housemate baru yg namenye farah tu da bangun sblm aku dan menggunakan toilet dgn sgt lama sebabnye dia mandi + cuci baju.. aku da fikir da msti aku sampai lambat ke kelas.. tapi akal fikiran yg jahat telah menguasai diri dgn mengatakan "xpe.. bile lg nak merasa dtg klas lmbt kn? asyik jd best student dtg awal je.. asyik dok tgu org dtg je kn" huhu.. dlm kul 845am baru gerak kuar umah utk g kampus.. smpai kampus dlm kul 930am and even da berusaha smpai lmbt pon, but aku stil kna tgu clasmet yg lain.. they all lagi lmbt dr aku.. huhu.. suppose hari ni my grup for muamalat clas ade presentation.. but aku & ayna x prepare pon.. masing2 prepare slide dgn copy paste bahan dr internet.. haha.. da smpai clas baru kalut nk bace.. clas start mcm biase & presentation akan dibuat lpas break kul 1115am.. ermm wkt break tu, ayna tetibe sakit perut.. dia ckp xleh nk berjalan, kna bongkok je.. aishhh.. cmne plak ni kn??


[muke orang sakit.. ni konon2nye je.. haha.. sebab pic ni taken after da slesai sgale urusan..]

then..... jeng.. jeng.. jeng...
idea jahat kami datang.. untuk mengelakkn diri dr presentation, kami telah bercadang utk x masuk klas lpas break tu.. trus sms grup member yg lg sorg tu kate kitorg g klinik.. x dpt nk masuk klas & do the presentation.. both of us harap member sorg tu leh present sorg2, but tinggal harapan je la.. dia mintak postpone dgn lecturer untuk buat presentation on next meeting.. huhu.. utk mengelak dr kantoi (sebab kami masih dlm bangunan kampus & our next clas is on 3pm), maka idea lagi jahat dtg.. kami telah menjejakkn kaki kami ke times square.. yah!! TIMES SQUARE ok! ermmm time ni, cik wan ayna ni da ilang da sakit perutnye dek teruja berjalan n teruja nk tgk PISAU CUKUR..


[3 budak jahat. baru menapak keluar kampus]


[pisau cukur = gold digger]


[shave free from schick]


[i'm me]


[with cik ayna.. pelakon utama.. haha]


[with kak ros.. pelakon pembantu]


[we're with McD]

wahhh.. kami sangat jahat.. naik sem 3 trus tunjuk taring.. we were watching pisau cukur on 1210pm and finish at around 2pm.. kui3.. after watching, g mamam McD kat level 5 (betol ke level 5?).. pulang ke kampus & sampai sane dlm kul 345.. lecturer da start clas da.. huhu.. tp sempoi je both of us masuk klas.. clas ethics ni abes dlm kul 7pm.. waiting for Are-G bcoz da jnji nk kuar same2.. she picked me at my campus & we went to Jusco Setiawangsa.. dia nak mam Tako Tao..

[tako tao]

disebabkan hujan, so takde la aktiviti yg menarik nk dibuat.. photoshoot dlm bangunan je.. huhu.. but i was so messy on that time.. huhu..

[azirah]


[me with messy appearance]


[we were..]

[b4 going back home]

smpai je rumah wangsa maju, trus rest kjap sblm kak wani & farah balik shoping.. then dorg pakse mkn nasi.. TENGAH MALAM BUTE!. it was almost to 12am dan mkn nasi.. huhu.. ketiduran dengan kekenyangan.. 7 Nov was the day that my stomach full with foods.. haha

8 Nov 2009

(actually x berapa suke cerita tentang hari ni.. sebab byk kesukaran berbanding kesenangan pd hari sbelumnye)
cerita hari ni plak, bermula dengan perjalanan ke kelas seperti biase.. clas managerial accounting for managers.. urmm.. bnda yg aku blaja hari ni same je dgn ape yg aku da blaja time SPM & wkt kt matrik dl.. dan arini sedikit kekonpiusan berlaku sbb smlm n9 menang piala msia.. aku x bwk pon beg baju utk balik ke batu kikir.. klas abes lmbt.. kul 215pm br abes.. letih giler menunggu lecturer ni tamatkn kelas.. after clas, bergegas pulang ke wgsa maju, packing barang, trus gerak keluar naik putra ke kl sentral.. dr kl sentral trus amek komuter ke seremban.. pulang bersama aen yg naik dr stesen BTS..
sangat x suke hari ni sebab:
  • sakit kaki berdiri sepanjang perjalanan dr wangsa maju ke kl sentral dan kl sentral ke seremban (both trains i kena berdiri) + tren terlalu sesak dgn orang-orangan..
  • terpaksa berlapar.. seharian kelaparan.. breakfast dgn milo & sandwich tuna dlm pukul 10am.. then jumpa makanan semula pukul 7 lebih setelah berjaya menapak di pekan batu kikir.. terpaksa menahan kelaparan sebab nak kejar bas pulang ke batu kikir.. sepanjang perjalanan dr kampus - wangsa maju - kl sentral - seremban - batu kikir hanya 500ml air kosong.. sgt terer kn???
  • hati terguris, terhiris, tercalar, berserabut.....





p/s: for sweetheart, im sorry for everything.. im not the best for you..


Photobucket

2 comments:

ShuSyi said...

waaaaa..
huduhnya muka gue...
nway tq kt cik aiyen cs sudi tmn mam tako..nnt kite mam benda len lk..huhuhuhu n jln2

Aieyn said...

insyaAllah..