Thursday, January 22, 2009

BERITA GEMBIRA!!

semalam (21.1.2009) ak dpt 3 p'khabaran gumbire (gumbire bg aku laa)...
1.) further study
2.) result praktikum
3.) balik kg

smlm wkt dlm klas ni, aku g mengecheck application MBA yg aku apply buln lpas kot.. msk web uum then amek page COB.. ade t'pampang name aku di situ..(kalo x caye cube try test tgk).. name aku ade dlm page COB da... hahah... pasan femes jap... last minute pnye application... tp dpt jgk.. Alhamdulillah... dr bachelor IT pegi ke MBA... agak2 menyimpang x? dr IT trus nun terjun ke bisnes stdy.. huhu.. giler ah otak aku.. MIXED!!! jd rojak dah... syukur laa dpt smbg.. tujuan aku smbg ni pon demi mase dpn gak.. but i think its more tu my parents wish.. ayah aku nk aku stdy smpi master.. so tu yg aku apply tu.. next mission dlm mase stdy ni aku nk keje gak.. cr duit beb.. loan xtau lpas ke x lg.. nk apply pon xleh lg sbb offer letter x dpt lg.. huhu.. tp ak br je call uumkl td.. org tu ckp offer letter da smpi..leh collect anytime.. xtau laa ble leh collect benda alah tu.. xtau nk g cmne... aritu g anta form pon merempit dgn pakcik tuh.. so xtau jln nye ktne.. urmmm.. malangnye jd org yg kna b'gntung pd org lain.. kete xde.. lesen lg xde.. =(
1 more td wkt call uumkl tu, org tu kate start klas 7 Feb & klasnye diadakn ari weekend je.. yuhuuuu... leh ar ak cr keje btol2.. tp maknenye ak xde ari cuti laa kn??? isnin-jumaat keje, sabtu n ahad g klas...wah fulllllllll... urmmm.. xpe laa.. korban cket.. demi mase depan yg gemilang... cewahhhh... cayalah sofieatul ain... =D

2nd story, smlm gak aku call dr kang.. my supervisor for the practical training.. tujuan aku cal juz nk tnye segala dokumen aku utk praktikal aritu da complete ke?? sbb aku kan sume anta asing2.. report n buku log dayah tlg antakn, borang2 lak ade aku pos n ade company pos.. so ak risau ade yg t'cicir.. then nk tau ape dr kang jwb ble ak call tu?? dia ckp cmni.. "Xpe.. sy dah isi semua markah trainee.. yg x complete ke da complete ke, it doesn't matter.. sy da selesaikn semuanya.. plg minima sy bg markah B+".. wahhhhhhhhhhh... terasa dunia ni aku yg punye...huhuhu... actually aku x kire sgt ak dpt praktikal gred ape.. tp at least gred C.. sbb dgn minimum gred C, ak dpt maintain cgpa aku dgn 3 pointer.. so ble dgr dr kang jwb gtu, ak rase lega banget.. tp xtau laa kalo tetibe result yg ak dpt nnt lain plak yg kuarnye kn.. redha je laa.. huhu... aku juz nk aku grad dgn title 2nd class upper graduate.. tu je... ~amin~

3rd story plak psl blik kampung.. smlm ayah aku call utk tnye psl stdy master tu.. then lpas da gtau ape yg patot, aku cube cari peluang utk meminta permission parents aku supaya aku leh pulang ke kg dgn naik kete.. "ape gune ade pakwe ade kete kn??" (huhuhu...jgn marah cyg).. then mak aku leh plak b'setuju.. wahahahaha... alhamdulillah.. jimat duit aku.. tp x sgka gak mak aku leh bg permission tu.. thanks mama.. dr ckp mak aku tu mcm mak aku da bg green light confirmation psl relation kami.. tp xtau laa kn.. maybe sbb aku da bg berita gembira kat dia sblm tu.. siap bg anta smpi umah br tu.. so leh la aku tnjk kat encik zahari tu umah baru kami..hehe.. umah bakal mertua tau yang.. ingt jalannye nnt.. ;P

ckp smpi cni kot.. juz nk share berita gembira aku ni... thanks to all supporters.. wakakaka... mcm artis jer.. ;P

1 comment:

syowa said...

Huh..bukan setakat hantar sampai rumah. Siap pasang kipas lagi!!!
Well, congrate my dear... =)